VRAGEN EN ANTWOORDEN OVER HAIREXTENSIONS

Heb je interesse om hairextensions bij ons te laten plaatsen, maar zit je toch nog met wat vragen? We beantwoorden graag voor jou de meest gestelde vragen van onze klanten. Staat je vraag er niet tussen? Dan mag je steeds vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij beantwoorden deze dan met plezier. 


Hoe kies ik een Hairextension Salon?

Je wilt graag hairextensions laten plaatsen. Super! Maar hoe weet je welk salon voldoet aan je verwachtingen? Doe daarom voldoende research naar een salon die bij jou past.


 We geven je alvast deze tips mee:  


Vind de juiste kapper

Je zou graag hairextensions door iemand laten plaatsen, maar heeft deze persoon wel voldoende ervaring en de nodige opleidingen genoten om deze vakkundig te kunnen plaatsen ? Liefst laat je dit doen door iemand met de nodige kapperservaring die waakt over je eigen haren (zodat deze zeker intact blijven) en ervoor zorgt dat je extensions lang meegaan! 


Vraag daarom gerust naar een certificaat van bekwaamheid. Je kan ook referenties op het internet en social media bekijken. Of misschien kennen je vriendinnen, familieleden of kennissen wel een goed salon? Vraag gerust eens rond. Vergelijk ook altijd de kwaliteit van de extensions die je aangeboden krijgt. 


De merken waar wij bij pimp my Hair mee werken zijn gemaakt van 100 % echt mensenhaar. Het voordeel hiervan is dat je deze gewoon kan stylen, brushen en kleuren in tegenstelling tot synthetische haren, deze kunnen niet bewerkt worden.


Al onze Hairextensions zijn Rémy gesorteerd. Rémy betekent dat alle haarschubben in dezelfde richting liggen.


Hierdoor zijn de hairextensions volledig klitvrij en voelbaar glad. In tegenstelling tot Non-Remy gesorteerde hairextensions. Hierbij liggen de haarschubben in de tegenovergestelde richting waardoor het haar veel sneller gaat klitten na verloop van tijd.


Bij sommige merken kan het zijn dat het haar al chemisch behandeld is alvorens het gedoneerd werd. Hierdoor is de kwaliteit van het haar al sterk achteruit gegaan. Dit is heel bepalend in de aankoopprijs van je Hairextensions.


Je hebt Single drawn Hairextensions: deze zijn voller aan de bovenkant en lopen dunner uit aan de onderkant. Zoals het merk: Perfect Hair Gold series.


En dan heb je Double drawn Hairextensions: deze zijn aan de bovenkant even vol als aan de onderkant. Hierdoor lijkt dit haar dikker en heb je er vaak minder van nodig. Zoals de merken Royalty Hair en Indian gold.


Bekijk zeker ook het gewicht per extension. Niet elk merk verwerkt evenveel haren in hun Hairextensions. Bij Pimp my Hair hairextensions weet je exact hoeveel gram haar je zal krijgen. Dit is naruurlijk ook heel bepalend voor de aankoopprijs. Hoe dikker je lok, hoe minder extensions je nodig zal hebben.


Ik wil hairextensions laten plaatsen, wat nu?

Bij Pimp My Hair Hairextensions® moet je niet meteen beslissen.

Eerst doen we intake gesprek waarbij:

 • Je informatie krijgt over de verschillende merken
 • Je uitleg krijgt over de verzorging van je hairextensions of je eigen haar.  En de do’s and dont’s bij hairextensions.
 • De kleur van je hairextensions bepaald wordt a.d.h. van een kleurenring (van het gekozen merk)
 • Je zicht krijgt op het aantal haren en de lengte van de nodige hairextensions
 • Je huidige haarconditie bepaald wordt met een haaranalyse
 • Je het juiste verzorgingsadvies krijgt om ook je eigen haren te gaan verzorgen in de toekomst. 

Heb je interesse om hairextensions te laten plaatsen bij Pimp my Hair Hairextensions®? 


Dan plannen wij altijd twee afspraken in.

 • Je eerste afspraak is een intakegesprek met een kleurbepaling. Hierna kunnen wij je hairextensions bij onze leverancier bestellen.
 • Een tweede afspraak is nodig voor de plaatsing van je Hairextensions. Let er wel op dat je de dag van je kleurbepaling 50% van het totaalbedrag zal moeten betalen.

Elke bestelling van hairextensions wordt pas geplaatst na ontvangst van de betaling van de eerste schijf van 50%.


Indien je na het adviesgesprek besluit om toch geen hairextensions te laten plaatsen, dan rekenen wij een servicekost aan van €30,00


Je krijgt dan van ons een waardebon t.w.v. €30,00 te besteden aan je toekomstige hairextensions of voor de aankoop van je favoriete haarverzorgingsproducten in het salon. 


KLIK HIER voor een afspraak!


Hoe lang moeten mijn haren zijn om ze mooi te kunnen verlengen?

Is je haar zo’n 15 cm lang, dan kunnen wij het in lengte gaan verdubbelen (30cm) of extra volume toevoegen. Je hoeft dus niet per se te wachten tot je haren halflang zijn. 


Komen je eigen haren tot je schouders? Dan kun je ze zo lang laten maken als mogelijk is. Dit is ook het mooiste resultaat. Hoe korter je eigen haren, hoe meer hairextensions je zal nodig hebben. 

Welke lengtes van hairextensions kan ik kiezen?

De lengtes worden bepaald door het gekozen merk van hairextensions. Bij Pimp My Hair Hairextensions® kun je kiezen uit lengtes van 30 cm, 40 cm, 45 cm, 50 cm en 60 cm.

Hoeveel hairextensions heb ik nodig?

De hoeveelheid hairextensions die je nodig hebt verschilt van persoon tot persoon. Het is ook afhankelijk van het gekozen merk dat er geplaatst wordt en je natuurlijke haartype. Heb je fijn of dun haar, dan heb je beduidend minder nodig om je haar te verlengen dan iemand met een volle bos haren. 


Te weinig extensions plaatsen is afgeraden, dit geeft namelijk geen mooi eindresultaat. De overgang van het natuurlijke haar naar de extensions valt dan veel te fel op en dat is natuurlijk niet de bedoeling!


Voor een volumebehandeling is het een basisregel om zo’n 50 tot 75 hairextensions met keratinebondjes te plaatsen.


Voor een haarverlenging gelden de volgende basisregels:


Keratine bonding extensions

Dun haar: 100 tot 125 extensions

Normaal haar: 125 tot 150 extensions

Dik haar: 150 tot 175 extensions

Zeer dik haar: 175 tot 200 extensions

Kort haar: 200 tot 225 extensions


KLIK HIER voor onze tarieven

Hoelang duurt het om hairextensions te laten plaatsen?

Wil je hairextensions laten plaatsen maar vraag je je af hoelang dit zal duren? Hieronder lees je de gemiddelde duurtijden. Zo weet je hoeveel plaats je in je agenda moet reserveren. 


Opgelet, dit zijn slechts indicaties.

Keratine bonding extensions

50 stuks: 60 minuten

75 stuks: 90 minuten

100 stuks: 120 minuten

125 stuks: 150 minuten

150 stuks 180 minuten

175 stuks: 210 minuten

200 stuks: 240 minuten

Wat gebeurt er voor het plaatsen van hairextensions?

Voordat je hairextensions geplaatst worden is er een pre-extensionbehandeling nodig. Dit laat je doen in het salon of doe je thuis zelf voor je afspraak plaatsvindt. 


Opgelet! Hiervoor heb je een Deep Cleansing Shampoo nodig!


Maar wat wil dit zeggen een Pré-extensionbehandeling?

Vóór de plaatsing van je hairextensions worden je haren diep gereinigd met een Deep Cleansing shampoo van Milk_Shake. 


Dit is heel belangrijk proces voor de houdbaarheid van je hairextensions. Door een deep cleansing toe te passen worden de siliconen en parabenen die mogelijk nog in het haar zitten op een zachte manier verwijderd. Hierdoor zullen de hairextensions beter gaan hechten aan je eigen haren,  met als resultaat dat je minder snel extensions zal verliezen in de toekomst. 


Voor een Deep cleansing behandeling in het salon betaal je €20,00 extra.


KLIK HIER voor onze tarieven

Mag ik mijn haar meteen wassen nadat mijn hairextensions geplaatst zijn?

Bij keratine (wax) extensions moet je sowieso wachten met het wassen van je hairextensions totdat de bondingen helemaal droog en verhard zijn. Bij Pimp My Hair Hairextensions® raden wij aan om na de plaatsing van je hairextensions je haren zo’n 24 tot 48 uren niet te wassen.

Mijn hoofdhuid jeukt na het plaatsen van hairextensions, hoe komt dit?

De eerste dagen na het plaatsen van je hairextensions kan je hoofdhuid gaan jeuken. Dit komt door het extra gewicht van de geplaatste hairextensions. Na de plaatsing kan je hoofdhuid een beetje gespannen zijn. Heb je een gevoelige hoofdhuid, dan kun je sneller jeuk ervaren, dan iemand dat hier in het algemeen geen last van heeft. 


Een andere mogelijke oorzaak is een verkeerde verzorging van je hairextensions, bijvoorbeeld door je hairextensions niet voldoende te spoelen na het wassen. Spoel dan zo’n 10 minuten je hairextensions uit met koud of lauw water, om de shampooresten weg te krijgen. Je zal merken dat je snel van de jeuk verlost bent. 

Waarom moet ik mijn keratine hairextensions maandelijks laten controleren?

Gemiddeld groeien er tussen 100.000 en 150.000 haren op onze hoofdhuid. Deze groeien gemiddeld zo'n 0,3 millimeter per dag. Op maandbasis berekend is dit ongeveer 1 cm dat je eigen haar groeit.

Onze haren doorlopen telkens 3 haarfases: de groeifase, een overgangsfase, een rustfase. Tijdens de rustfase komen je haren los te zitten en gaan ze uitvallen. Deze haartjes blijven dan in de extensions zitten. Tijdens een maandelijkse controle worden deze haartjes dan losgemaakt. Zo komen er geen knopen in je hairextensions. 


KLIK HIER voor onze tarieven

Hoe worden de hairextensions verbonden met je eigen haren?

Hairextensions kunnen op verschillende manieren geplaatst worden. Bij Pimp My Hair Hairextensions® kan dit enkel via keratine-bondingen.


Keratine bonding

Met deze techniek worden de keratine-extensions (wax) aan je eigen haren bevestigd met een warme connector. Wij werken het liefst met deze soort hairextensions, omdat deze aaneensluitend 4 maanden in je haar kunnen blijven zitten zonder je eigen haren te beschadigen. Om je hairextensions gedurende deze termijn mooi te houden, is het ontzettend belangrijk dat je de juiste verzorgingsproducten gebruikt!

Hoelang blijven hairextensions in je haar zitten?

Keratine bondingen

Bij Pimp my Hair Hairextensions® raden wij aan om je keratine hairextensions nooit langer dan 4 maanden aaneensluitend te dragen. 


KLIK HIER voor onze tarievenWat bedoelen ze met Remy hairextensions?

Remy Haar is haar dat op een speciale manier gesorteerd werd . Hierbij liggen de haarschubben na het sorteren allemaal in dezelfde richting, en knopen de haren minder snel dan haren die niet Remy gesorteerd zijn. Deze term wordt vaak gebruikt in de wereld van pruiken en hairextensions en duidt het kwaliteitsverschil van de haren aan.

Hoeveel hairextensions heb ik gemiddeld nodig om een volledige haarverlenging te bekomen?

Keratine Hairextensions

25 stuks = handig voor de zijkanten.

50 stuks = lichte verdikking.

75 stuks = normale verdikking.

100 stuks = complete verlenging dun haar.

125 stuks = complete verlenging normaal haar.

150 stuks = complete verlenging dik haar.

175 stuks = complete verlenging kort.


KLIK HIER voor onze tarieven

Zijn hairextensions niet te zwaar voor mijn eigen haar?

Het zou je verbazen hoeveel gewicht je eigen haar kan dragen. Een haarstreng kan zo’n 100 gram dragen. Het gewicht van de hairextensions (gemiddeld tussen 0,7 en 0,9 gram) valt dan zeer goed mee. Dus ladies no worries.

Kan ik met dun haar ook hairextensions plaatsen?

De meeste merken van hairextensions waar wij bij Pimp My Hair Hairextensions® mee werken bestaan uit haren afkomstig uit Rusland en India. Deze haren zijn over het algemeen dunner dan die van andere landen. Hairextensions zijn dus ideaal als je dun haar hebt. Hierdoor krijg je het volumineus of lang kapsel waar je al lang van droomt!

Hoe zie je dat hairextensions van echt haar zijn gemaakt?

Het is heel moeilijk om met het blote oog te kunnen zien of hairextensions van echt haar gemaakt zijn. Als je ze onder een microscoop zou bekijken kun je pas 100 procent zeker zijn.


 Toch zijn er enkele tips om synthetische hairextensions te herkennen. 


Synthetische hairextensions:

 • Er is een heel beperkt aanbod in kleuren
 • De haren kunnen niet geverfd worden
 • Je kan ze niet bewerken met warmte, dus niet föhnen, steilen of krullen
 • Gaan snel pluizen en zijn snel niet meer mooi en glad
 • Als je ermee gaat slapen gaan ze heel snel stuk
 • Deze haren zijn heel goedkoop in aankoop

Bij Pimp My Hair Hairextensions® werken wij uitsluitend met A-klasse hairextensions van 100% menselijk haar


KLIK HIER voor een adviesgesprek

Wat is het verschil tussen dure of goedkope hairextensions?

Duurdere hairextensions zijn meestal van betere kwaliteit dan de goedkopere hairextension merken die je kunt vinden. De kwaliteit wordt bepaald door de manier waarop de haren gesorteerd zijn. Zijn ze Remy gesorteerd, dan heb je kwalitatieve hairextensions. Hierbij worden de haren zo gesorteerd dat de haarschubben in dezelfde richting liggen. Hierdoor gaan de haren minder snel klitten. 


Goedkopere hairextensions voelen droger aan na enkele wasbeurten, dit komt omdat er een siliconenlaag in verwerkt zit, die na verkoop van tijd afwast. Kies dus niet altijd voor de goedkoopste merken van hairextensions als je er lang van wil genieten.

Ik twijfel over mijn huidige haarkleur, wat nu?

Je kunt best eerst je haren in de gewenste kleur laten verven bij je vaste kapper voor je een adviesgesprek of kleurbepaling bij Pimp my Hair laat uitvoeren. 


Gemiddeld 1 week later kun je bij Pimp My Hair Hairextensions® een afspraak maken en de juiste kleur en lengte uitzoeken voor je hairextensions.


*Hairextensions plaatsen is een vak op zich. Om dit goed in de vingers te houden bieden we geen andere kappersbehandelingen aan in het salon.


KLIK HIER voor een adviesgesprek

Mag ik mijn hairextensions verven?

Elk merk hairextensions heeft zijn eigenschappen. 

Bepaalde kleuringen zoals verhelderende kleuringen die een bijtende functie hebben schaden de beschermlagen van de hairextensions. De hairextensions waar wij mee werken kunnen geverfd worden (max. 10% VOL) om zeker geen schade aan de hairextensions te veroorzaken. 


Pas ook op met een reinigende deep cleansing shampoo's. Vaak worden deze bij de kapper gebruikt na het verven van je haren, omdat deze de verfresten verwijderen. Een deep cleansing shampoo bevat fruitzuren die de hairextensions kunnen aantasten. 


Deze shampoo mag wel gebruikt worden op je eigen haar voordat je hairextensions geplaatst worden, maar nooit op je hairextensions zelf. 


Opgelet! De garantie van je hairextensions vervalt eens je ze hebt laten bewerken. 


We raden je aan om eerst je eigen haar te laten verven, en pas daarna een kleurbepaling te laten doen om zo de juiste hairextensions te vinden.

Mag ik mijn uitgroei verven als ik extensions heb?

Je kan je uitgroei altijd laten bijwerken bij de kapper.  Zorg er wel voor dat de kapper je lengtes niet mee inkneedt met de kleur. Er mogen geen te zware formulages op de hairextensions terecht komen want deze beschadigen de hairextensions vanaf de eerste seconde. 


Laat je hairextensions niet lichter verven dan je huidige haarkleur. Is je uitgroei in dezelfde tint als je hairextensions, dan kan dit zonder problemen. 


Je kan ook altijd onze milk-shake SOS ROOTS gebruiken om je uitgroei  op te frissen. Op deze manier worden je extensions zeker niet beschadigd.   

Mag je een permanent laten plaatsen als je hairextensions hebt?

Wil je graag een krullenbol? Dan kun je beter kiezen voor hairextensions met een krul of een natuurlijke slag. De meeste hairextensions zijn immers niet geschikt voor permanent. 


Er bestaan wel hairextensions waar je permanent op kunt laten zetten maar de garantie op de extensions zal hierdoor vervallen. 


Bij Pimp my hair bieden wij deze soort hairextensions niet aan. Een permanent is in het algemeen schadelijk voor je eigen haren, dus zeker voor je extensions!

Wanneer mag je absoluut geen hairextensions laten plaatsen?

Wanneer volgende aandoeningen of gevallen voor jou van toepassing* zijn mag je geen hairextensions laten plaatsen: 


Verspreide haaruitval, psoriasis, eczeem, alopecia areata, gepermanent haar, zwangerschap, stress, medicatie die je inneemt die haaruitval kan veroorzaken.


Bij Pimp My Hair Hairextensions® vragen we je om voor de plaatsing van je hairextensions een document te ondertekenen waarin staat dat geen van deze gevallen van toepassing zijn op jou.

Ik ben enkele hairextensions verloren is dit normaal?

Verlies je enkele hairextensions? Geen paniek! Het is normaal dat je er tijdens je draagtijd enkele extensions verliest. Je mag ongeveer 10% van je hairextensions verliezen. Verlies je er meer? Soms kan dit ook aan een ruifperiode in je haarcyclus liggen. Neem dan zeker eens contact met ons op, zodat wij dit samen kunnen bekijken.

Waardoor kun je meer dan 10% hairextensions verliezen?

Als de hairextensions geplaatst werden toen de haren nog gezwollen waren van een chemische behandeling.


 • Als de haren niet 100% droog waren voor de hairextensions geplaatst werden
 • Als er geen deep cleansing behandeling uitgevoerd werd
 • Als er verzorgingsproducten met siliconen en parabenen gebruikt werden.
 • Als er conditioner of een haarmasker gebruikt werd op de bondingen
 • Als de hairextensions verkeerd geborsteld werden.
 • Als je de bondingen van de hairextensions lang nat laat.
 • Als je haren zich in een ruifcyclus bevinden
 • Als je met de stijltang over je bondingen gegaan bent

Ik heb knopen in mijn hairextensions, is dit normaal?

Knopen kunnen ontstaan bij hairextensions die niet Remy gesorteerd zijn. Ook kunnen ze te voorschjin komen door bijvoorbeeld het verkeerd wassen van je extensions. 


Laat in ieder geval je haren niet stevig tegen je hoofdhuid wrijven tijdens het wassen. 


Wil je met natte hairextensions gaan slapen? Ook dit is geen goed idee! Maak ook elke avond voor je gaat slapen een losse staart of vlecht met één van onze zijde hairschrunchies dit zal je s'ochtend veel tijd besparen. 


Slaap altijd op een Beauty Pillow, om geen knopen in je hairextensions te krijgen. 


Borstel je hairextensions regelmatig uit met onze Royal Probrush.


Hoe moet ik mijn hairextensions wassen?

Was je keratine hairextensions altijd in de lengte van boven naar beneden, maak nooit draaibewegingen op je hoofd. Ga zeker nooit met je hoofd ondersteboven hangen om je haren te wassen!

Mag ik met hairextensions in bad gaan?

Wij raden altijd aan om je hairextensions in een vlecht of een staart te doen voor je in bad gaat. Als je haren onder het water drijven gaan ze mogelijk knopen.

Mijn hairextensions voelen zeer droog aan, hoe komt dit?

Hairextensions komen ook in aanraking met invloeden van buitenaf zoals regen, wind, zeezout, chloor of vervuiling. 


Of soms heb je de verkeerde haarstylingproducten gebruikt die het haar kunnen  uitdrogen. Je moet er altijd van uitgaan dat hairextensions geen voeding krijgen van je hoofdhuid.  Hierdoor hebben hairextensions extra voedende producten nodig.


Het is daarom ontzettennd belangrijk dat je ze goed verzorgt met de juiste verzorgingsproducten, Gebruik als afsluiter altijd een serum op de lengtes en de punten van je haar, om ze een extra glans te geven. 

Kan ik mijn hairextensions stijlen?

Je kan je hairextensions stijlen. Gebruik wel altijd onze Milk_Shake Thermo Protector Spray op je haren. Zo zijn ze beschermd tegen de hitte van de stijltang-en of krultang en ga je de hairextensions langer mooi kunnen houden. 


Wij gebruiken bij Pimp My Hair Hairextensions® een stijltang van CHI, momenteel één van de beste stijltangen op de markt.

Hoe moet ik mijn hairextensions behandelen op een zonnige bestemming?

Net als voor je eigen haren is UV-licht, zon en zoutwater erg schadelijk voor je hairextensions. Ook de chemicaliën van het zwembad zijn nadelig voor je haar. 


Draag daarom altijd een vlecht als je gaat zwemmen. 


Gebruik elke dag een goed voedende shampoo, conditioner en haarmasker en serum. 


Spoel na het zwemmen onmiddellijk je haren en hairextensions altijd heel goed af. 


Probeer er ook altijd voor te zorgen dat de aanhechtingen van je hairextensions niet te lang nat blijven, door deze te drogen met een haardroger. ( niet op de warmste stand!)

Waarom moet je betalen voor het verwijderen van hairextensions?

Wanneer je hairextensions laat verwijderen betaal je voor de arbeidsuren en de behandeling. Ook worden de kosten voor de producten en materialen die gebruikt worden om je hairextensions te kunnen verwijderen in rekening gebracht. 


Bij Pimp My Hair Hairextensions® gebruiken wij een Quick remover om je keratine extensions gemakkellijk te verwijderen. Zo worden je eigen haren bij het verwijderen van de keratine extensions niet beschadigd. 


Na de verwijdering wassen en behandelen we je haren met professionele producten uit ons aangeboden gamma.


KLIK HIER voor onze tarieven

Hoe verzorg je hairextensions?

Hou er rekening mee dat je je hairextensions goed moet verzorgen! 


Gebruik siliconenvrije shampoos. Bij Pimp My Hair Hairextensions® raden we aan om je haren of hairextensions altijd met siliconenvrije producten te wassen. Producten met siliconen leggen namelijk een olielaag rond je haren waardoor deze minder goed kunnen ademen. 


In haarverzorgingsproducten kunnen synthetische siliconen verwerkt worden. In reclames beweert men dat deze je haren een zachte en mooie uitstraling geven. Maar dit is dus niet zo! Voor de siliconen in haarverzorgings- of schoonheidsproducten worden verschillende benamingen gebruikt. Het is dus moeilijk als consument om ze te herkennen. Haarproducten die je in de supermarkt vindt bevatten vaak deze toegevoegde siliconen. Gebruik dus liever producten zonder siliconen! 


Wij werken bij Pimp My Hair Hairextensions® uitsluitend met siliconevrije producten.


Was je extensions nooit met je hoofd ondersteboven. De natte hairextensions wegen zwaarder en kunnen sommige van je eigen haartjes doen afbreken. We raden aan om je haren in een vlecht of staart te doen voor je een bad neemt. Zo voorkom je klitten. Was je haren altijd met aangepaste kappersproducten. 


Voor het wassen van je haren borstel je ze goed door met een onze Royal Pro Brush. Dit doe je door eerst bij de punten te beginnen en dan geleidelijk aan naar boven richting de hoofdhuid te eindigen. Kam je haren nooit als ze nat zijn want dan kunnen ze gaan afbreken!

Doe doorheen de dag wat serum/olie op de puntjes en de lengtes van je haren. Zo zullen je haren mooi blijven glanzen en minder droog gaan aanvoelen.  


Kies voor onze shampoo's maskers en conditioner en serum van professionele kwaliteit. Gebruik deze nooit op je hoofd of op de bondings, enkel op de lengtes en de punten! 


Producten van de supermarkt laat je best links liggen. Deze bevatten veel te hoge PH-waardes en siliconen. (vooral bij Pantène, Fructis en anti-roosshampoos)


Droog je haren aan de lucht en laat na het wassen je haren zoveel mogelijk aan de lucht drogen. 


Voor het slapengaan, is het verstandig een vlecht in je haren te maken. Zo kunnen je extensions ‘s nachts niet in de knoop geraken. Ga slapen op een Beauty Pillow om mogelijke knopen te vermijden, en bespaar je jezelf 's morgens een hele hoop werk.