Pimp my Hair Blog

Pimp My Hair Hairextensions geeft advies in HLN

04 Januari 2017

KLIK HIER om het artikel te lezen. 

10 tips om je haar sneller te laten groeien!

20/11/2020

Gedurende weken, maanden, jaren doe je er alles aan om je haren sneller te laten groeien. Maar op één of andere manier bereik je de gewenste lengte niet, of beter gezegd niet zo snel als je wel zou willen.


Hieronder geven we je enkele tips om je haren toch sneller te laten groeien. 


Onze haren groeien gemiddeld maar een halve tot maximum één centimeter per maand. Onze haargroei is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, en dit is voor elke vrouw verschillend. 


TIP 1:

Was je haren zeker niet te vaak. Wanneer je te vaak shampoo gebruikt, ga je de natuurlijke olien van je hoofhuid weg wassen. Deze natuurlijke olien zijn broodnodig om je haren gezond te houden. Wij raden je aan om je haren maximum 2x tot 3x per week te wassen met een professionele shampoo. Was hierbij enkel je hoofdhuid met een professionele shampoo. Door  je haren na het wassen uit te spoelen, zullen automatisch je lengtes mee worden gereinigd. 


TIP 2:

Breng wekelijks een goed verzorgend en vooral professioneel masker aan op je lokken.Hoe langer je eigen haar is, hoe ouder de lengtes van je haren zijn. Deze lengtes hebben dus een extra BOOST nodig. Voeg elke week na het wassen van je haren een verzorgend masker toe aan je routine. Op deze manier zijn je lokken extra gevoed en beschermd, tegen invloeden van buitenaf. 


TIP 3:

Gebruik na een verzorgend masker, altijd een conditioner als afsluiter op de lengtes van je haren. Een conditioner gaat ervoor zorgen dat er opnieuw lipiden en proteinen in de haarschacht toegevoegd worden. Dit zal je haren beter beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zeker als je vaak gebruik maakt van hitte tools zoals een krul-of stijltang. Door het gebruik van een conditioner zullen je haren minder snel beschadigd geraken, en dus ook minder snel gaan afbreken. 


TIP 4:

Spoel je haren vervolgens altijd uit met koud water. 

Koud water zorgt er namelijk voor dat je (open) haarschubben weer gaan sluiten. Hierdoor blijft het vocht goed in de haren zitten,waardoor ze beter beschermd zijn tegen hitte van je afwerkingtools. Nog een bijkomend voordeel aan je haren te spoelen met koud water, is dat ze mooier gaan glanzen. 


TIP 5: 

Draai nooit een grote badhanddoek rond je haren. Door dergelijke methode toe te passen kunnen je haren vast komen te zitten in de vezels, en dit zorgt er dan weer voor dat je haren kunnen afbreken.

Wij adviseren een zachte microvezel handdoek te gebruiken, deze zijn veel zachter voor je haren.


TIP 6:

Verkeerd borstelen van je haren kan veel schade toebrengen.

Start altijd met je haren te borstelen van onder naar boven. Door deze methode toe te passen ga je minder last hebben van haarverlies. Kies daarvoor ook altijd voor een borstel met zachte haren. 


TIP 7: 

Gebruik altijd een thermo protector spray op je haren, alvorens je met hitte tools je haren begint te bewerken. Een thermo protector legt een beschermende film rond je haren, waardoor deze beschermd worden tegen hitte van buitenaf. Hierdoor zullen je hare, minder snel afbreken.


TIP 8: 

Voor een mooie en gezonde haardos te krijgen, hebben wij ook de juiste vitamines nodig. Als bouwstof voor je haren heb je vooral eiwitten en mineralen nodig, deze zijn nodig om nieuwe haren aan te maken. Als deze vitamines ontbreken in je dagelijks voedingspatroon, dan kan je er extra baat bij hebben om extra haarvitamines bij te nemen. Hierdoor zullen je haren gezond blijven en vooral sneller gaan groeien!


TIP 9:

Kies altijd voor een satijnen kussensloop i.p.v. een katoenen variant.

Een satijnen kussensloop is veel zachter voor je haren dan een katoenen kussensloop. Hierdoor zal er minder wrijving ontstaan terwijl je slaapt, en is de kans dan ook minder groot dat je haren zullen afbreken tijdens de nacht. 


TIP 10:

Je hoort het misschien niet graag, maar laat je haren om de 10 tot 12 weken een beetje bijknippen. Dit moet niet veel zijn, een halve centimeter is voldoende. Door je haren regelmatig te laten bijpunten, zul je ervoor zorgen dat je gespleten haarpunten niet verder naar boven toe gaan. Want hoe hoger de splitsing komt, hoe meer je achteraf van je haren zal moeten laten afknippen. 

Professionele producten vs producten van de supermarkt?

05/11/2020

Heb jij het zelf ook al meegemaakt? Je laat een haarkleuring uitvoeren bij je kapper, en de kleur die je gekozen hebt, is plots veel donkerder of oranje uitgeslagen op je eigen haren? Of je laat een kleurspoeling zetten, en na enkele wasbeurten is je haarspoeling al verdwenen als sneeuw voor de zon? Wat kan de oorzaak zijn? En hoe kunnen wij dit voor jou verhelpen? 


Haarproducten uit de supermarkt.  

Haarproducten met siliconen leggen namelijk een olielaag rond je haren waardoor deze minder goed kunnen ademen. Na verloop van tijd gaat het je haren ook verzwaren en in sommige gevallen zelfs verstikken. Dit komt door het feit dat je bij elke wasbeurt een extra siliconelaag toevoegt aan je haren. Dit noemen wij in kapperstermen een BUILD UP. 


Door een build up van siliconen te vermijden, zal je toekomstige haarkleuring bij de kapper veel vlotter verlopen, en het resultaat zal ook veel mooier zijn! Dit komt doordat er geen siliconelagen meer rond je haren liggen, en de haarkleur eindelijk volledig kan doordringen tot je haarschubben. Ook heeft dit een positieve invloed op je haarverzorgingsrituelen. Eindelijk kan je conditioner en masker je haarschubben weer bereiken, en je beschadige haren gaan herstellen.


In bijna alle haarproducten die je in de supermarkt kan vinden zitten synthetische siliconen (gladmakers) verwerkt. In de reclamespots beweert men altijd dat deze producten je haren een zachte en mooie uitstraling geven. Maar deze zachte uitstraling is slechts schijn.

Haarproducten die je in de supermarkten kan vinden bevatten vaak toegevoegde siliconen. Ook al staat op de verpakking dat er geen siliconen aan toegevoegd werden. 


Voor de toegevoegde siliconen in haarverzorgingsproducten worden namelijk verschillende benamingen gebruikt. Dit maakt het als concument ontzettend moeilijk om deze te herkennen aan de verpakking.


Professionele haarproducten 

Gebruik altijd haarproducten zonder siliconen! Bij Pimp My Hair Hairextensions® werken wij uitsluitend met siliconevrije producten. Wij zijn verdeler van de merken OLAPLEX en MILK_SHAKE, deze zijn niet alleen siliconenvrij maar ook creulty free.


Vergeet niet dat hairextensions geen voeding krijgen van je hoofdhuid, in dit geval zijn het de juiste en professionele producten die ervoor zullen zorgen dat je hairextensions er lang mooi en gezond blijven uitzien!

HET VERHAAL VAN PIMP MY HAIR HAIREXTENSIONS®

05 november 2020

2013

Het verhaal van Pimp my Hair Hairextensions start in 2013. In dat jaar behaalt Kelly haar certificaat voor Hairextensionspecialiste. Ze start met hairextensions te plaatsen bij familie en vriendinnen. Even later wordt de facebookpagina Pimp my Hair Hairextensions aangemaakt. Zo leert ook het grote publiek Kelly en haar talent kennen.


2014

Om haar klanten in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn belist Kelly dat jaar  om een extra kappersopleiding te volgen in de schoonheidsschool te Antwerpen. Daar behaalt ze haar getuigschrift voor kapper en krijgt ze een beroepsbekwaamheidsattest. 


2015

In 2015 behaald Kelly na een examen ook haar vestigingsattest kapper en kan het echte werk beginnen. Pimp My Hair Hairextensions wordt opgericht en het eerste hairextensionsalon in Rillaar wordt geopend op 1 april 2015. Nee, dit is geen aprilgrap maar de start van iets mooi. 

Bij een bedrijf hoort ook een aangepaste website, de eerste versie wordt gelanceerd. Ook de Pimp My Hair Mobiel wordt aangekocht. Vanaf nu kan iedereen deze zien rondrijden op straat.  


2016

Het merken assortiment van hairextensions wordt uitgebreid met de ‘Perfect Hair Hairextensions’. Kelly blijft verder studeren en nu behaalt ook een certificaat van wimperpermanent en kleuring.


2017

Na slechts 2 jaar is het klantenbestand van Pimp my Hair Hairextensions goed gegroeid. Een ideaal moment om een nieuwe website te laten ontwikkelen over hairextensions.


2019

Op 09/07/2019 behaalde Kelly haar certificaat voor het plaatsen van Tape Hair extensions bij Strings and Things in Antwerpen. Ook wordt het merk Royalty Hairextensions toegevoegd aan het hairextensions gamma.


2020

Er worden verschillende producten toegevoegd aan het assortiment van Pimp my Hair Hairextensions waaronder Olaplex,

milk_shake, Beauty Bear Hair Vitamines, Beauty Pillow, en de Royal Probrush.